Ana Sayfa Bloglar İnternette para kazan – youtube’ dan nasıl para kazanılır

İnternette para kazan – youtube’ dan nasıl para kazanılır

0
İnternette para kazan – youtube’ dan nasıl para kazanılır

İnternette para kazan – youtube’ dan nasıl para kazanılır

Cümle alemin bildiği konuya bir kez de ben değineyim. Öyle çok çok takipçisi ve izlenmesi olan biri olarak yazmak isterdim ama değilim maalesef değilim. Yani çokta kötü değil aslında en azında para kazanma aşamasına geldim 🙂

Hiç ama hiç göründüğü gibi değil ve çok zaman alan bir platform youtube. Tabiki çektiğiniz video içeriğine göre değişir. Aslına bakarsanız tek alanda ve tek formatta video çekenler, doğal olanlar daha başarılı oluyor. Ama benim gibi aynı şeyi çekmekten sıkılan biriyseniz işiniz daha zor. Bunu bile bile tek formatta video çekmeyen beni de youtube’ da beni artık sallamıyor. Sallamıyor diyorum çünkü etkileşim az olduğunu düşündüğü videoları öne çıkarmıyor youtube. Ben bildiğim kadarıyla ya da aklıma gelenler kadarıyla yazacağım ama şöyleki youtube’ kesin şöyle şöyledir diyebileceğimiz bir dinamiği yok bence.

Abone ya da izlenme alarak büyüyebilir miyim? evet büyüyebilirsin ama youtube’ da para kazanman açılması organik izlenme ile oluyor. Ben hiç reklam vermedim ya da abone almadım ama para kazanma açılmasında zararı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca satın aldığın aboneler videolarını izletemezsen kanalın değerini düşürmüş olur. Youtube’ da aynı insanlar gibi şunu düşünüyor, bu daha abonelerine izletemiyor ben diğer kişilerin görmesi için neden bu kanalın videolarını öne çıkarayım?

Videoyu ilk attığında sanki seni milyonlar izleyecek gibi kasıyorsun ve havaya giriyorsun. Yani ben öyle hissetmiş, hatalı gördüğüm konuşma ya da kısımları koymak istememiştim. Fakat rahat olmak lazım, kimsenin umrunda değilsin, herkesin işi gücü var, sakin ol ve rutin şekilde videolarını çek.

İlk zamanlar hiç izlenme olmuyor ama zamanla oluyor, zamanla, zamanlar, ünlü ya da sosyal medya fenomenlerinde zamanla kısmı kısa sürüyor.

Bazen özensizce çektiğin bir video sabahlara kadar editlediğin videodan daha fazla izlenebilir.

Doğal ol ve profesyonel olmak için kasma, hatta profesyonel olmana gerek yok. Youtube doğallık ve amatör ruhların kanalı. Gerçek seni istiyorlar, instagramdaki herkesle paylaştığın neşeli pozlarını değil.

Her hafta bir video yükle bir düzenin olsun.

Son bir yıl içinde 4000 saat yani 260000 dakika izlenmen ve 1000 abone olman gerekiyor. Buna da takılma bir şekilde zamanla oluyor, sen videolarına odaklan.

Ben premier pro ile videoları editliyorum ama bu şekilde yapmak zorunda değilsiniz. Hatta bir arkadaşım telefona uygulama indiriyordu telefonda kesip biçiyordu 🙂

Açıklamalara  mutlaka video ile ilgili bir şeyler yaz vee üşenme etiketlerini at. Youtube ‘ da aynı google gibi seo istiyor.

Burada bitiriyorum devamını da sonra yazayım. Bu arada 1000 görüntülenme için ortalama 2 tl kazanılıyor.

Bu arada kanalım www.youtube.com/neslin