Ana Sayfa Güzellik Kuruyan eller için ne yapmalı ?

Kuruyan eller için ne yapmalı ?

0
Kuruyan eller için ne yapmalı ?

Kuru Eller İçin Ne Yapmalı

Yapı itibari ile çok yumuşak ellere sahip arkadaşlarım var. İmreniyorum doğrusu. Eller önemli en azından sevgiliniz elinizi tuttuğunda, Haydar amcasının elini tutuyormuş gibi hissetmemesi için, yahut el sıkışırken vs. Ellerimin çok kuru olmasından dolayı biraz araştırma yaptım ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum.

12834855_10153936791553360_2021766461_n

Ellerimizin kuru olmasında bir çok dış etken vardır. Temizlik yaparken kullandığımız malzemeler, soğuk hava sıcak hava değişimleri, klima gibi bir çok etken sıralayabiliriz. Bakımsız eller malesef daha yaşlı bakımsız bir görüntü ortaya çıkmasına neden oluyor.

Bitkisel maskeler ile kuruyan ellerinizi nemlendirebilir ve yumuşak ellere sahip olabilirsiniz.

Evde basit malzemeler kullanarak hazırlayabileceğiniz bu karışım ile ellerinizin kurumasını önleyebilirsiniz.

Kuruyan Ellere Bakım Maskesi
1 adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve elde etmiş olduğunuz karışımı 2 dakika kadar çırptıktan sonra ellerinize sürün. 15 dakika kadar karışımı ellerinizde beklettikten sonra yıkayıp temizleyebilirsiniz.

12804030_10153936791118360_1520507899_n

 

El Kremi
En kolay kurtarıcılardan biri olan el kremleri ellerinizin kurumasını önleyen en etkili bakım yöntemidir.
Piyasada tüm el tiplerine uygun bulunan bir çok el kremi arasından kendinize uygun olan bir el kremini tercih edebilirsiniz. El kremi tercih ederken nemlendirme özelliğinin yanı sıra güneş ışınlarına karşı koruma özelliğinin bulunmasına ve kolay emilebilir olasına dikkat edin. Kolay emilmeyen el kremleri, gün içinde kullanımda kesinlikle çok rahatsız edici oluyor. Eğer elleriniz çok daha fazla nemlendiriciye ihtiyacı varsa gece yatmadan önce nemlendirici özelliği fazla veya yağlı bir el kremini sürdükten sonra pamuklu bir eldiven giyerek uyuyun. Bunu ilk yaptığım zamanlarda çok zorlandım.

Havayı kurutan klimalı ortamlarda gününüzü geçiriyorsanız, 3 saatte bir olmak üzere el kreminizi sürmeniz gerekir. Tabi ellerinizin krem sürmeden önce dezenfekte olduğuna emin olun, yıkanmış bir ele veya ıslak mendille temizlediğiniz ele kremi uygulayın. Elleriniz biraz kirli dahi olsa tüm mikropları krem ile birlikte ellerinize daha fazla yedirmiş olursunuz. Ve ellerinizin her suyla temasının ardından da el kreminizi sürmeyi unutmazsanız farkı göreceksiniz.

12833467_10153936791363360_1527706217_n

Sabun Kullanımı
Kesinlikle sıvı sabunlar yerine doğal sabunlar kullanmaya çalışın. Çünkü sabunların çoğu içerisindeki kimyasallardan dolayı ellerin kurumasına sebep olmaktadır. Ellerinizin sabun nedeniyle kurumasını önlemek için, nemlendirici özellikli bir sabun olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Çok Soğuk ve Sıcak Su

Çok soğuk ve sıcak sudan uzak durun çünkü bu ani değişimler ellerinizi kurutmada aşırı etkili. Elini sıcak sudan soğuk suya sokmayacağım sözü de buradan geliyor sanırım:) Gün içinde veya ev işlerinde ellerinizi her zaman ılık su ile yıkamaya çalışın. Sıcak su ile elleri yıkamak, ellerdeki doğal yağı emerek kurumaya neden olur. Biraz önce de söylediğim gibi ellerinizin suyla temasından sonra mutlaka nemlendirici kreminizi sürmeyi unutmayın.

Su Tüketimi
El kuruluğu için bol su tüketin çünkü cildin susuz kalması durumunda ellerde kuruma meydana gelebilir. Suyun önemini tekrar tekrar vurgulamakta fayda var cildimiz kadar ellerimize de etkisi var. Günde en az 2 litre su tüketmeniz sağlığınız açısından da gereklidir.

Eldiven Kullanımı
Her ne kadar ev işlerinie hareket zorluğu yaşamıza neden olsada, mutlaka ellerinizi eldiven ile koruyun. Temizlik yaparken ellerinize eldiven takarak kimyasallara ve suya temas etmemesini sağlamanız gerekir. Malesef ki temizlik için kullanılan tüm kimyasallar ellerinizin zarar görmesine sebap olan büyük faktörlerden biri.

 

720x190moda302.03