Ana Sayfa Güzellik Saç Uzatmak Neler İçin Yapmalıyız

Saç Uzatmak Neler İçin Yapmalıyız

5
Saç Uzatmak Neler İçin Yapmalıyız

Saç Uzatmak İçin Neler Yapmalıyız

Saç uzatmak için neler denemiyoruz ki, özellikle uzun saç sevipte saçları uzamayan yani zor uzayan kişiler için bu yazı, umarım bir faydası dokunur. Sizin de denediğiniz ve faydasını gördüğünüz bakımlar var ise yorumlara yazabilirsiniz. En azından diğer okuyuculara da ek bilgi ve fayda sağlanmış olur.

Saç uzatmak zor vesselam! Çoğunluğa göre sağlıklı ve gür saçlara sahip olmak, çok daha bakımlı ve güzel görünmenizi sağlar. Kimileri, saçları konusunda genetik olarak şanslı olup, hızlı uzayan ve gür saçlara sahipken kimilerinin bu konuda çaba harcaması gerekmektedir. Eğer siz de, çaba harcaması gereken gruptansanız neler yapmanız gerektiğini bilmenizde fayda bulunuyor.

Saç Uzatmak Ve Daha Sağlıklı Gür Saçlar

Saç Uzatmak için!

Dıştan Değil İçten Besleyin

Pek çok kadın daha güzel saçlara sahip olmak için adeta küçük bir serveti güzellik ürünlerine yatırmaktadır. Ancak önceliğiniz saçlarınızı içten beslemek olmadığı takdirde istediğiniz sonuca ulaşmanız mümkün olmayacaktır. Saçlarınızın daha gür ve sağlıklı olması için;

  • Düzenli beslenin ve vücudunuzun için gerekli her vitamini yeterince almaya özen gösterin.
  • Eğer yeterince vitamin almıyorsanız; doktorunuza danışarak vitamin takviyeleri kullanmaya başlayın.
  • Her gün düzenli olarak en az 2 litre su tüketin. Aksi durumda hızlı bir şekilde saç dökülmesi ile karşılaşabilirsiniz.
  • Diyet yaparken ekmek tüketimini azaltmanız da saçlarınızın azalmasına neden olabilecek etkenler arasında yer almaktadır.

Saç Uzatmak Ve Daha Sağlıklı Gür Saçlar-3

Kimyasal Maddelerden Uzak Durun

Kimyasal maddeler kısa süre içerisinde saçlarınızın dökülmesine neden olup, dönüşü son derece zor olan sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle, kullandığınız ürünlerin içerisinde kimyasal maddelerin olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Direkt olarak saç derisine etki eden kimyasal maddeler, saç diplerinizi tıkayarak oksijen alışını engeller. Böylece saçlarınızın teker teker dökülür ve yerine yenileri çıkmaz.

Saç Uzatmak Şampuanınıza Sarımsak Ekleyin

Sarımsak, saç bakımı için hem kolay hem de etkili bir sonuç. 400 ml hacmindeki bir şampuanın içerisine 4 adet sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Sarımsak koku yapıyorsa; 2 çay kaşığı kadar süt ekleyip kokuyu bastırabilirsiniz.

Şampuanınızla saçınızı yıkarken vücudunuza değdirmemeye özen göstermeli ve saçınızı eğerek yıkamalısınız. Aksi takdirde vücudunuzda istenmeyen tüylerin ortaya çıkmasına ve güçlenmesine neden olabilir.

Şampuana sarımsak katarak saçlarınızın gürleştirme yönteminde, saç yıkama esnasında saç diplerine parmak uçlarınızla masaj yapmak ve en az 5 dakika kadar şampuanın saçınıza temas etmesi etkiyi arttıracaktır.

Şampuanınıza süt katmanıza rağmen kokuyu engelleyemediyseniz, duştan çıkarken kullanacağınız son durulanma suyuna sirke ekleyip, duş sonrasında da kokusunu sevdiğiniz bir saç bakım spreyinden yararlanabilirsiniz.

Sarımsak eklemek çok faydalı bir yöntem fakat ben hala denemeye cesaret edemedim, kokusu çıkmaz diye korkuyorum. Bunu mutlaka deneyimleyip paylşacağım.

Saç Uzatmak Ve Daha Sağlıklı Gür Saçlar-2

Şampuanınıza Doğum Kontrol Hapı Ekleyin

Ayrıca sarımsak gibi aynı şekilde doğum kontrol hapı da ekleyebilirsiniz.7 tane hapı iyice ezip şampuanın içine koyuyorsunuz. Yine aynı şekilde başınızı eğerek yıkamanız gerekir. Bunu denedim ve biraz farketti gercekten.

Şampuanınıza Çam Terebenti Ekleyin

Buda uzun yıllardır yaptığım bir şey. Fakat dikkat edin çok fazla eklemeyin. Şişenin küçük kapağı kadar ekliyorum ben.

Şampuanınıza Bitkisel Bakım Yapın

Yumurta ile bakımda çok iyi. Kokusu berbat diyeceksiniz. Ben karışıma sevdiğim bir kokulu kremde katıyorum ve hiç koku kalmıyor. Yumurta, 1 yemek kaşığı çam terebenti, çay bardağının 4 / 1 kadar, zeytinyağı, kayısı yağı ve arganyağı ilave ediyorum.

Saç Uzatmak Ve Daha Sağlıklı Gür Saçlar-4

 

Davines Momo saç kremimi deneyimi hakkındaki yazımı okumak için tık tık

 

5 YORUMLAR

  1. SLS içeren şampuanlardan uzak durun, ne kadar çok saça vitamin ,yağ uygularsanız o kadar sağlıklı olur

  2. Doğum kontrol hapının 7 tanesini ezin şampuana katın saçınızı yıkayın saç kurutma makinesini daha uzaktan ve yukardan aşağı tutarak kurutun ama saç kurutma makinesi kullanmamanızı tavsiye ederim. Bu bakımı haftada 1 veya 2 kere tekrarlayın bol bol su tüketin. Saçlarınız hızlı ve bakımlı bir şekilde uzadığını göreceksiniz.