Ana Sayfa Alışveriş Yazıları ZAFUL Alışverişini nasıl yaptığımı anlatıyorum || Zaful Türkiye || Try On Haul

ZAFUL Alışverişini nasıl yaptığımı anlatıyorum || Zaful Türkiye || Try On Haul

0
ZAFUL Alışverişini nasıl yaptığımı anlatıyorum || Zaful Türkiye || Try On Haul

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle umarım iyisinizdir ve oralarda hayat çok çok güzeldi. Burada  fena  değil 🙂 Yine bir yurt dışı sitesi alışveriş deneyimle karşınızdayım. Neden Zaful, açıkcası daha önce alışveriş yapmadım. Yapılan paylaşımlar vs. sonucunda dikkatimi çekti. Bana sorarsanız Türkiye’ den ve Türk markalarından alışveriş daha kolay. Yine milleyitçi bir söylem oldu sanırım. Biraz var milliyetçilik yalan değil ama aşırı değil, her şeyin aşırısı çok antipatik bence ve hiç de doğru değil. Aslına bakarsanız şuan da dünya vatandaşlığı makbul olan. Tüm şiddet, rekabet ve diğerlerine zarar verecek eylemlerden kaçınmamız için tüm aşırı duygularımızdan kurtulmamız gerekiyor. Bunu da zamanla aşacağımızı düşünüyorum. 2000′ ler den sonra gelen nesilden bazıları şikayet etse de ben umutluyum.

Yeni Nesil!

Yetişmekte olan yeni nesil şahsi gözlemlerimi söyleyeyim; Seyahati seviyorlar, bir anda kalkıp dünyanın bir ucuna gitmek istiyorlar. Net bir şekilde kendilerini ifade edebiliyor. Tembel gibi görünüyorlar ama değil, çünkü pratikler neyi nerden elde edebileceklerini bildikleri için işlerini daha kısa süre de bitiriyorlar. Bazen karamsar oluyorlar motivasyona ihtiyaçları var. Çok hırslı değiller. Aile bağlarına işten daha çok önem veriyorlar. Çabuk sıkılıyorlar. Mizah ve algıları çok gelişmiş. Evet bu nesil dünya vatandaşlığına doğru gidiyor. Ve nineler dedeler sizler 80’ler 90′ lar Facebook’ u kullanmaya başladılarında ayıplıyordunuz, şimdi eltinin gün tabağını paylaşıyorsun Facebook’ ta. Bu yüzden gençlerin akımlarını yermeyin çünkü ileri de o akıma siz de kapılacaksınız. Bu arada 2000′ ler ve sonrası için bazı gençlerde sosyal medyadan o kadar bıkmışki kesinlike kullanılması ve özel paylaşımların yapılmasına soğuk bakıyor.

Dünya vatandaşı nedir?

Dünya vatandaşı nedir? ”Dünya vatandaşlığı, yeryüzünde yaşayan insanların ırk, renk, dil ve inanç ayrımı olmaksızın dünyanın vatandaşları olduğu fikri veya bundan doğan kimliktir. Tarihte bilinen ilk dünya vatandaşları arasında Sinoplu Diyojen yer almaktadır. Bir Atinalı Diyojen’e “Sen nerelisin?” Vikipedi

ZAFUL !  Artık Konumuza Gelelim

Konu nereden nerelere geldi yahuu. Konumuz ZAFUL zafull ! Sizlere içlerimi döktüğüme göre biraz zafuldan bahsedeyim tabi.

Öncelikle siteye buradan gidebilirsiniz –>  https://www.zaful.com/

ZAFUL, WISEON E-TİCARET (HONG KONG) LTD. şirketi kuruluşudur. Yani bir yurt dışı markası. Markaların bize nasıl ulaştığı ayrı bir araştırma konusu. Dünyanın bir ucundaki kişiere ulaşması da doğru kanalları kullandığını gösteriyor.

Siteyi stalkladım sizlerle birlikte. Aşağıya vloguda bırakacağım. Aslına çok vurulmadım ama alışveriş yapılabilir. Ara ara bakım farklı ürünler gördüğünüzde alabilirsiniz. Yani ucuz olsun diye alacağınız bir site değil, Aliexpress daha ucuz. Bu siteyi ben elbiseyi ya da diğer aksesuar vs. ürünlerde farklılık yakaladığımda tercih ederim, ki elbiseler kısmı da güzel.

1.Adım:

Öncelikle üye olmayı unutmayın. Benim gibi son aşamaya bırakmayın. Varsa öğrenci mail adresinizle üye olun. Ek indirim oluyor.

2.Adım :

Ürünü seçin ürünü seçerken hem ürün özelliklerini hemde varsa diğer kullanıcıların paylaşımlarını ve yorumlarını okuyun.

 

3.Adım:

Alışverişe karar verdikten sonra alışveriş aşamasında kupon kodunu  girin. Hatta ben bazen elimde kupon kodu yoksa, farklı bir sekmede tarayıcı da şunu yazıyorum zaful’ dan örnek verecek olursak “zaful coupon code” ve başka sitlerden paylaşılan kupon kodları çıkıyor eğer süreleri geçmemiş ise kullanıyorum.

 

zaful türkiye
zaful türkiye

4.Adım: 

Siparişimizi verdik ve aşağıdaki gibi sayfa açıldı. Bu arada siparişi 09.02.2019′ da verdim. Ürün geldi mi? ne zaman hangi kargo ile geldi? ve tabiki bir deneme fotoğrafını burada,  bu yazının altında paylaşacağım.

KARGO DETAYLARI:
DHL Gümrük aşamasında devreye giriyormuş.
22 Euro ve üzeri alışveriş için Avrupa Ülkeri %18, Avrupa dışı ülkeler %20 ek fiyatlandırılıyor.

KARGO FİYATLARI
30 DOLAR ÜSTÜ: KARGO BEDAVA ( Aramex ve EMS kargo şirketleri tarafından 7-10 gün içinde)

100 DOLAR ÜSTÜ: YİNE BEDAVA AMA HIZLI KARGO ( DHL kargo şirketi getiriyor ama kargonuz gümrükte durursa bunlarda size bekletme parası yansıtıyormuş)

ARAMEX hiçbir ücret almayan bir kargo şirketiymiş kısaca, Zaful Türkiye için bu firmayı öneriyormuş. 5 gün içinde değil de, 7-10 gün içinde getiriyor tek fark. Ben bunu saçtiğimi hatırlamıyorum 🙂 galiba Aramex’ i otomatik verdi 🙂

 

9 Şubat’ ta almış olduğum elbise 28 Şubat’ ta geldi.

 

Çoğunlukla seyahat içerikli olacak vloguma sonunda başladım. Seyahat , moda , sanat , kişisel gelişim ile ilgili fırsat buldukça vlog çekip burada paylaşmak istiyorum.

Youtube kanalımda alışverişi nasıl yaptığımı anlattım ayrıca  gelen elbiseyi de denedim