Ana Sayfa Blog İnternetten para kazan-fotoğraf satarak para kazan-stok fotoğrafçılık-Shutterstock

İnternetten para kazan-fotoğraf satarak para kazan-stok fotoğrafçılık-Shutterstock

0
İnternetten para kazan-fotoğraf satarak para kazan-stok fotoğrafçılık-Shutterstock

İnternetten para kazan – fotoğraf satarak para kazan – stok fotoğrafçılık

İnternet para kazanmanın bir çok yolu var elbette. Fotoğrafçılıkta bunlardan biri. Profesyonel makinanız varsa işiniz çok daha kolay ama bazen aşağıda yazacağım siteler telefon ile çekilen fotoğrafları da kabul ettiği olabiliyor. Önemli olan fotoğrafın iyi ışık alması ve kamera titremesin. Tidddddrettttmeyin 🙂

 

En bilinenleri Deposit Photos, ShutterStock, istockphoto.com, Fotolia, Dreamstime ve Stockxpert gibi stok fotoğraf siteleridir.

 

Shutterstock’ ta Fotoğraf Satmak

Benim favori stok sitem işte bu

Shutterstock sitesine buradan ücretsiz üye olup hemen fotoğlarınızı yükleyip satmaya başlayabilirsiniz.

Her Çektiğim Fotoğrafı Siteye Yükleyebilir miyim? Yüklersin tabii ama kabul edilmez yani bilemiyorum full kabul ettiren olursa ayakta alkışlarım. Ben de illa sıkıntı çıkan oluyor.Zaten yüklediğiniz fotoğraflar neden kabul olmuyor açıklamalarda yazıyor ve siz de tekrar yüklüyorsunuz işte.

Herkesi Model Yapıp Fotoğrafını Kullanabilir miyim? hayırr canımms model izni alman lazıım adamlar senin fotoğrafını satıyor yani telif hakkı falan bunlarla mı uğraşsın, ayrıca telif hakkı sorumlusu sen olursun ama yinede model izni olmadan kabul etmiyor. Basın kartınız varsa kamu alanlarında halka açık kalabalık yerlerin fotoğraflarını kabul eder ama.

Her Yüklediğim Fotoğraf Satılır mı? hayır tabiki satılmaz, öyle bir şey yok. Bıkmadan usanmadan çekin ve yükleyin. Sonra da onları orada unutun satılması için beklemeyin vee bir bakmışsınız satılmış 😉

Çok basit gibi görünse de uzun zaman alman ve özveri gerektiren bir iş lakin  sonra meyvelerini yediğinizde aldığınız haz  için değer.

Şimdi bir tane örnek fotoğraf yükleyelim

Shutterstock sitesine buradan ücretsiz üye olup hemen fotoğlarınızı yükleyip satmaya başlayabilirsiniz. Üye olup profil bilgilerini doldurduktan sonra aşağıdaki gibi fotoğraf yüklemeye başlayabilirsiniz

shutterstock fotoğraf nasıl yüklenir 1. adım; görsel yükleye tıkla

 

shutterstock fotoğraf nasıl yüklenir 2. adım da aşağıdaki sayfa açılır, burada aynı özelliklerdeki fotoğraflarınızı yükleyin, aynı etkiket yazacaklarınız diyebiliriz.

shutterstock fotoğraf nasıl yüklenir 3. adım da aşağıdaki sayfa açılır, fotoğrafları seçtikten sonra sağ taraftaki bölümü ingilizce olarak doldurun ve göndere basın.

Eğer fotoğraf özellikleriniz satış iiçin uygun ise siteye yüklenecektir. 24 saat içinde dönüş yapıyorlar .

 

Shutterstock sitesine buradan ücretsiz üye olup hemen fotoğlarınızı yükleyip satmaya başlayabilirsiniz.

Ya da

Shutterstock sitesinde alışveriş yapmak buradan ücretsiz üye olup hemen kaliteli fotoğrafları indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.