Ana Sayfa Alışveriş Yazıları Shein Shein alışverişleri ve shein müşteri hizmetleri #shein #sheintürkiye

Shein alışverişleri ve shein müşteri hizmetleri #shein #sheintürkiye

0
Shein alışverişleri ve shein müşteri hizmetleri #shein #sheintürkiye

Shein alışverişleri ve müşteri hizmetleri

Shein alışverişleri ve müşteri hizmetlerini konusunu özellikle seçtim. Çokca gelen sorular sonrasında bayadır  yazayım diyordum. Uzun süredir shein hakkında paylaşım yapamıyordum, iş, okul dönemi sınavlar vs. bir türlü fırsat bulamadm. Fakat bu süre içerisinde facebookta shein türkiye’ den alışveriş yapanlar diye bir sayfa açtım oradan da bakabilirsiniz yorumlara, yotube da kanalım shein den nasıl alışveriş yapılır hakkında video var orda da yorumlar var. Hepsinin linkini şimdi aşağıya yazıyorum.

En önemlisi de whatsapplinki sanırım Shein çalışanı(lojistik sorumlusu sanırım bir arkadaş ekli ve yzan kişiler yardımcı oluyor. Müşteri hizmetlerinden direk ticket açmanızı öneririm ama Türkçe bilen biriyle whatsappdan bilgi almak isterseniz yazabilirsiniz.

Shein Türkiye İletişim

Shein Türkiye Whatsapp Grubu link bu –> https://goo.gl/VJYdPL

Bu arada Shein Türkiye sitesi için linkte bu–> https://goo.gl/o5zyiZ

Youtube: https://www.youtube.com/neslinkaya

Ben uzun süredir shein’ i takip ediyorum ve ara ara alışveriş yapıyorum

Instagramdan, blogtan, kanaldan çok fazla soru geliyor ve herkese geri dönmeye çalışıyorum… Çok çalıştım çok neredeyse bir shein çalışanı gibi 😊 hatta Türkiye müşteri hizmetleri ekibinizi ben organize edeyim diye mail attım ama seçmediler beni. Çince bilen bir ihracat ve ithalat danışmanlığı yapan şirketle anlaşmışlar. Hayırlı olsun, en azında türkiyeden muhatap arayan kişiler için destek olur. Gün geçtikte geliştireceklerine inanıyorum.

En çok gelen sorulardan gümrük sorunu arkadaşlar. Shein’ in gümrük bedeli ile ilgili yapacağı pek bir şey yok aslında. Bana sorsalardı bu konuda tek tavsiye, sitede gümrük bedeli uygulaması hakkında her ülke için ayrı bir bilgilendirme yapmak. Fakat bunu yapmak biraz zor çünkü her ülkenin procedurü farklı ve devamlı değişiyor. Mesela ben shein’ den ilk alışveriş yaptığımda sınır 100 euro’ ydu, sonra 30 euro oldu. Şimdi de 22 euro. Bu nedenle biraz takip etmemiz gerekiyor.

Hiç gümrük ödemeyeyim diyorsanız 22 Euronun altında alışveriş yapmalısınız. 22 euro ve üstü gümrüke tab oluyor. Hatta gümrük işlemleri ile ilgilenen bir arkadaşım aşağıdaki gibi yazdı. Gelen mesajı direk size yazıyorum;

“Canım selam,

Gümrükleme ile ilgili genel sorunlar yüzünden gördüğüm kadarıyla şikayetler var sanırım. Açıklama olarak şunu yazabilirsin “ güncel tutar mal bedeli kargo hariç 22 euro dan fazla olmamalıdır. 1500 euro ya kadar yapılan alışveriş ticari olmamak kaydıyla Avrupan gelen kargolarda %18, diğer ülkelerden gelen kargolarda %20 gümrük vergisi uygulanır.

Ürün iadelerinde posta gümrük idaresine başvurularak ödenen verginin iadesi talep edilebilir ancak iade öncesi gümrük idaresinden bilgi istemek gerekir. İlk ödenen vergi dekontunun aslı ve iade belgelerini vs. isteyebilirler. Eksik belge ile uğraşmamak için baştan önlem almakta fayda var.

Yine gümrük ayağında sorunun olura yardımcı olmaya çalışırım.”

Shein kargo bedeli ve gümrük bedeli

Kargo bedeli ödememek için biraz yüksek meblağda almak istiyorsun ama yüksek olunca gümrüğe takılıyor. Kargo bedeli yaklaşık olarak $6.24, yani alacağınız ürün bedelini yukarıda vermiş oranlar ile hesaplayarak bakın ne kadar gümrük çıkar, ona göre kıyaslama yapıp size uygun olanı seçebilirsiniz.

Bu arada dedim ya shein’ den yapmış olduğum alışveriş paylaşımlarını sıkça yapınca puan da kazandım Shein’ den. Shein’ den kazandığım puanlar ve hediyeler ile ilgili de bir deneme videosu yapacağım.

Öncesinde ben hangilerini seçtim bir kaç tanesini buraya bırakıyorum.

Kendinize iyi bakın

ilk alışverişlerinizde kullanabileceğiniz alışveriş kodunu da buraya bırakıyorum

Buradan siteye gidip diğer ürünlere ve indirim kodlarını bulabilirsiniz–> https://goo.gl/o5zyiZ

Shein