Ana Sayfa Alışveriş Yazıları Zara, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti Kimin?

Zara, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti Kimin?

0
Zara, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti Kimin?

Zara, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti Kimin?

Zara, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti : Bugün de bir marka stalklayayım istedim. Bu kez yurt dışı alışveriş sitesi değil de hepimizin ayrı ayrı markaları bildiği bir global tekstil markasını konu olarak seçtim.  Kim bu global olarak bahsettiğim marka ? Inditex !

Önce inditex için biraz bilgi vereyim.

Genel merkezi: Arteixo, İspanya, CEO: Pablo Isla (2011–),  Sahibi: Amancio Ortega Gaona (59%), Kurucuları: Amancio Ortega Gaona, Rosalía Mera

Amancio Ortega Gaona Kimdir?

Inditex Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi. León, 1936.

Zara, Bershka, Oysho,

Inditex’in kurucu ortağıdır. 1963 yılında tekstil üretimine başladı. 1972’de Inditex’in ilk konfeksiyon fabrikası olan Confecciones Goa, S.A.’ı kurdu ve üç yıl sonra ilk dağıtım ve perakendecilik şirketi olan Zara España’yı kurdu.

Inditex sekiz ayrı markaya sahip dünyanın en büyük moda markalarından ve perakende sektöründe faaliyet göstermektedir.

Zara, Bershka, Oysho, Pull & Bear, Massimo Dutti …

Sekiz marka kimler?

  1. Zara,
  2. Pull & Bear,
  3. Massimo Dutti,
  4. Bershka,
  5. Stradivarius,
  6. Oysho, (Daha önceki yazımda değinmiştim bu markaya, buradan okuyabilirsiniz)
  7. Zara Home,
  8. Uterqüe,

Zara ile ilgili her ne kadar ispanya’ dan sıradan bir marka olarak algılansa da Türkiye’ de hala iyi kalitede algısı mevcut. Zara’ nın yakın tarzı ve bir üst kalite de olanı Massimo Dutti.

ZARA elbiselerini denemiş olduğum vlogu aşağıda bulabilirsiniz

 

Bu şekilde 8 ayrı marka yaratıp kendi içinde rekabet oluşturması ayrı bir satış stratejisi, hiç oralara girmiyorum. Biz Inditex, sekiz marka ile dünyanın en büyük moda perakendecilerinden biridir diyebiliriz. Çünkü dünya’ da 96 pazarda 7.448 mağazaları var. Daha ne olsun! Şöyle bir marka ve şirket yaratsalar Türkiye’ de alnından öpeceğim. Colins Türk markası ve çok da kaliteli ama tasarımı zayıf kalıyor. Biraz daha vizyon sevgili colins, tasarım ekibini çoğalt, gerekirse yurt dışından getirt, paran yoksa yurt dışında stajyer getirt, farklı düşünceler katacak birileri olsun ekipte, gül gibi bu kadar kaliteli marka daha iyi yerleri hakediyor. Rusyayı tam anlamıyla fetheden türk(gururumuz) markasının neden şuanda dilime pelesenk olduğunu anlamadan colins’ i kapatıyorum.

Canım Inditex’ im 1963’ten beri, kadın giyimini yapan bir atölye de küçük bir aile şirketi olarak işe başlamışlar ve görüldüğü üzre uzun bir yol kat etmişler.

“Ne kadar büyürsek büyüyelim aynı kalan tek şey müşterilerimizdir diyorlar ve her yaptıkları şey de müşteriyi merkeze alma konusunda da iddialılar.

Pull&Bear elbiselerini denemiş olduğum vlogu aşağıda bulabilirsiniz

İlk markaları Zara’nın hikayesi!

1975 yılında İspanyol kıyı kenti A Coruña’daki ilk mağazalarının açılışıyla başlıyor ve 1980’lerin sonunda uluslararası genişlemesi mükemmel başarıları diğer mağazaları açmada konusunda önünü açıyor.

Bence ülkemizde bu kadar baş tacı yapılmasının nedeni yerli markaların vizyonsuzluğu.

Yerli markalar daha birkaç yıl öncesine kadar tasarımı çok zayıf, demode şeyleri insanlara mahkum bırakıyorlardı. Zara, Bershka ve muadilleri sayesinde kısmen de olsa lcw, defacto gibi markalar da vizyon sahibi olmaya başladı. Hatta koton kapsül ile kendini aştı, bide reklam yüzünü değiştirse biraz. Ay benimde kapsül kardırop ile ilgili bir yazım vardı. Kapsül deyince aklıma geldi, buradan okuyuverin . Biraz daha iyiye gidiyor türk markalar ama yine de yetersizler malesef.  Canımlar, sevgili yerli markalar rekabette kalabilmeniz için biraz daha dünya trendlerini takip etmeniz lazım.

Zara ‘ daki erkek koleksiyonuna bakın oldukça iddialı tasarımları var sanırsınız bir versace, armani, Gucci. Şimdi dersiniz siz görmemişin bir Gucci’ si olmuş bla ble. Ay desinler ben Gucci alabileyim de görmemiş desinler. Yahu insanlar her şeye bir kulp takıyor, boşverin alabiliyorsanız alıp alıp giyin. Bırakın görmemiş desinler. Sadece ben GUCCI ‘ yim diye bağıran koca koca logo ürünleri çok tercih bence, nacizene fikrim.

Websitelerine ziyaret etmek isterseniz, isimlerinin üzerine tıklamanız kafi

  1. Zara,
  2. Pull & Bear,
  3. Massimo Dutti,
  4. Bershka,
  5. Stradivarius,
  6. Oysho, 
  7. Zara Home,
  8. Uterqüe,

ZARA elbiselerini denemiş olduğum vlogu aşağıda bulabilirsiniz

Sevgiler