Ana Sayfa Alışveriş Yazıları SSL Sertifikası Nedir? Neden SSL Kullanmak Önemli?

SSL Sertifikası Nedir? Neden SSL Kullanmak Önemli?

0
SSL Sertifikası Nedir? Neden SSL Kullanmak Önemli?

SSL Sertifikası Nedir?

SSL Sertifikası , Secure Socket Layer kelimelerinin kısaltması şeklinde karşımıza çıkan SSL kelimesini Türkçe’ye Güvenli Soket Katmanı şeklinde çevirebiliriz. SSL Sertifikaları, web siteniz ile ziyaretçileriniz arasındaki veri iletişimi şifreleyerek gönderilen bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından okunmamasını sağlayarak güvenli bir biçimde aktarmasını sağlıyor.

Çağımızda milyonlarca sunucu ve tarayıcı kullanmasını  göz önüne aldığımızda, şifreleme ve yine şifre çözme işlemini sabit anahtarlar kullanarak yapılması çok fazla büyük güvenlik sorunu olurdu. Bu nedenle, web trafiğinizi şifreleyebilen, sunucular ve tarayıcılar ile vasıtası ile benzer anlaşabilen SSL sertifikaları ortaya çıkmıştır. SSL sertifikaları şifreleme dizinlerini iki tarafa da iletilir ve bu sayede işlemler güvenli bir biçimde gerçekleşir.

Neden SSL Kullanılır?

Güvenli bir iletişim sağladığından, e-ticaret siteleri kullanıcı bilgilerini ve sipariş esnasında girilen kredi kartı bilgilerinin güvenliğini sağlamak için SSL sertifikası kullanmak gerekir. Bankalardan sanal pos almak istediğinizde mecbur olan SSL sertifikaları, güvenliğe ve marka değerine önem ve hassasiyet gösteren tüm firmala tarafından tercih edilmektedir. Fakat çağımızd bloglardan forum sitelerine, şirket sitelerinden haber sitelerini bütün sektörlerde kullanılıyor.

Çok yakın tarihte standart duruma gelecek olan https:// bağlantı protokolü, kullanmakta olduğumuz web tarayıcıları http:// ile başlayan web sitelerinden farklı uyarılar göstermeye başlamışlardır. Bununla beraber seo acısından da büyük avantaj sağlıyor.

SSL Sertifikası Ne İşe Yarar?

SSL sertifikaları, web sitesinin olduğu sunucuya gönderdiğiniz verileri şifreleyerek gönderilmesini sağlıyor. Sunucu ile sizin aranıza üçüncü bir şahıs girse bile bu veriler şifrelendiği  için bu veriler okunamaz haldedir. Veri trafiğini şifrelemesinin dışında, SSL kurulu olan web siteleri https:// ile başlar. Bununla beraber SSL Sertifikalarında tarayıcı adres çubuğuna firma adınızı da yazdırabilirsiniz. Böylece ziyaretçiler web sitenizin güvenli bir bağlantı kullandığını bilerek daha sorunsuzca bir biçimde işlem yaparlar. Bu da e-ticaret sitelerinin satış hacmini arttırmasını sağlıyor.

E-ticaret sitelerinde muhakkak olması gereken SSL sertifikaları, çok sayıda alanda tercih ediliyor ve kullanılıyor artık.

Peki ya bu okuduğunuz blogta bu bahsettiğimiz ssl sertifikası var mı? tabiki var, aşağıda gördüğümüz gibi adres çubuğunda http yerine “s” harfide eklenerek https:// ile başladığını göreceksiniz. Burası blog güvenliğinizi tehtid edecek bir durum yok ama özellikle alışveriş sitelerinde dikkat edin.

Sizde web sitenizin güvenliğini ve marka değerinizi arttırmak istiyorsanız, SSL Sertifikalarına buradan gözatabilirsiniz.  

 

SSL sertifikası