Ana Sayfa Alışveriş Yazıları Trendyol ve Alibaba Ortaklığı

Trendyol ve Alibaba Ortaklığı

1
Trendyol ve Alibaba Ortaklığı

Trendyol ve Alibaba Ortaklığı

Trendyol ve Alibaba ortakalığı konusuna değinmeden önce;

Uygun fiyata modayı ayağınıza getiriyor! Evet bu alışveriş sitesi için en güzel slogan bu olurdu.

Bugün moda ve sosyetenin hikayesinde harika etekleri gördükten sonra siteye girdim ve çıkamadım. Moda ve sosyete demişken Pelin Kaya başlı başlı başına bir blog yazısı olur. Instagram sayfasında moda ve magazin hakkında en güncel haberleri bulabilirsiniz. Vallahi çok başarılı, tebrikler !

.

Peki Kurucusu Kimdir?

Gelelim Kurucusuna; Kurucusu sizin de stalkladıktan sonra bayılacağınız Demet Mutlu’ dur.  22 Ağustos 1981 (36 yıl yaşında) doğumlu Demet  Mutlu. Bu kadar girişimci ve liderlik özelliğinden anlaşıldığı üzre aslan burcu Demet Mutlu. Girişimci e-ticaret mağaza kurucusu liseyi İtalya’da okuduktan sonra New York Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdi. Ardından Harvard ’ da MBA’e kabul edildi. Harvard MBA Demet Mutlu’ nun girişimcilik ruhumu harekete geçirdi, iyi ki de geçirmiş.

trendyol

 

Demet Mutlu Amerika, Japonya, İsviçre, Türkiye’ de pazarlama ve iş geliştirme konusunda uzmanlaştı. Ardından Amerika’da Harvard üniversitesine mba’ ye gitti. Yani dolu dolu deneyim içeren hızlı ve kendini geliştiren bir hayat yaşadı.

Yurt dışından döner dönmez Türkiye’ de alışveriş siteleri konusunda bir eksikliğin olduğunu gördü ve Trendyol’ u kurdu. babasının “Harvard’ da bunun için mi okudun?” demesine rağmen 300 bin dolar yatırımla bu siteyi kurdu.

Demet Mutlu Young Global Leaders tarafından Avrupa’nın göze çarpan genç liderlerinden biri olarak aday gösterilip seçilmiş ve 2016’ da Türkiye’den seçilen tek lider Demet Mutlu’ dur.

Bir söz vardır “herkes patron olabilir ama herkes yönetici olamaz.” Sanırım Demet Mutlu hem mükemmel bir yönetici, hem de çok iyi bir patron olduğunu söylemekte yanılmış olmayız. Vizyon sahibi ve dehşet zeki bir kadın olduğu gayet aşikar. Hızlı düşündüğünden, bazı videolarda çok hızlı konuşur, ara ara yakalayamazsınız. Söylentilere göre hırsı, beklentileri yorabilir sadece çalışanlarını ama kesinlikle zekası ve hırsıyla tam bir ilham kaynağı olduğunu söyleyebilirim.

Teknolojiyi takip ediyorlar ve twitter, blogu ve youtube kanalı ile sosyal medyayı çok aktif kullanıyorlar. Sosyal medya çok önemli çünkü üyeleri ile 7/24 ilişki içinde olmayı  sağlıyor çünkü.Türkiye’de ilk defa Facebook e-shop’u açtılar. Facebook üyeleri facebooktan hiç çıkmadan alışveriş yapabiliyorlar. Son Milla koleksiyonları için tıklanabilir video yaptılar. Videoyu izlerken beğendiğiniz ürüne tıklayıp satın alabiliyorsunuz..

Ünlü isimler çalışıyorlar  mesela Ayşe Arman ile sosyal sorumluluk projesi için çalıştı Trendyol. Bunun yanında birlikte çalıştığı markalar ve kendi markaları Milla için Pınar Altuğ-Yağmur Atacan çifti, Tülin Şahin ve Cansu Dere moda çekimleri yaptı trendyol. Kleiner Perkins ilk defa Trendyol ileTürkiye’de bir yatırım yaptı, mevcut yatırımcıları Tiger Global bir kez daha yatırım yapmıştı.

 

Trendyol’a da taktir ettiğim özellikler

Kuruldukları günden bu yana tasarımcılar ile özel çalışmalar yapıyorlar ve onları destekliyorlar. Türkiye’de ilk defa tasarımcı ürünlerinin online satışını gerçekleştiren site  oldu. Tasarımcılar bu oneline alışveriş sitesi için özel koleksiyonlar hazırlıyorlar, aynı şekilde sadece kendi oneline mağazası için üretim yapan markalar var.

Trendyol’ un Kendi Markası Milla

Trendyol olarak yine bir ilki gerçekleştirdiler ve kendi markalarını yarattılar. Milla koleksiyonlarını hazırlarken üyelerinin seçimlerini ve sezon trendlerini dikkate alıyorlar, tasarımcılar ile de devalı iç içe olmaları, hem tasarımcılar hem de Trendyol için fayda sağlıyor.  Milla ile kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunuyorlar.

 Alibaba – Jack Ma

Vee şimdi daha bomba haber Alibaba ile ortaklıkları başladı geçtiğimiz hafta. Alibaba ne kadar yatırım yaptı bilmiyorum ama Amazon ’ un Türkiye’ ye girme hazırlılarının olduğu dönemde elini çabuk tutup bu ortaklığı yapması trendyolu daha da şenlendirecek gibi görünüyor.

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan trendyol ’un, kadınlara en çok hitap eden moda alışveriş sitelerinden biri olduğunu biliyoruz. Yapılan yatırımla birlikte Trendyol’un yeni stratejik partneri olacak olan Alibaba, Trendyol’un mevcut finansal yatırımcılarının hisselerini de satın alacak.

alibaba.com

Trendyol ‘ un sitesini detaylı inceledim bugün, sıkı stalkladım yani ?  mükemmel indirim var ve milla ( kendi yarattığı marka milla) modelleri çok güzel. Son zamanlarda alışverişten uzak durmaya çalışmama rağmen, gerçekten yoldan çıkarır insanı hem modeller hem fiyatlar.

 

Elbiseler, mayo, bikiniler çok güzel tasarımları, yeni sezon geometrik desenler ve cıvıl cıvıl.

 

İnci’ nin ve Tanca’ nın ayakkabıları beğeniyorum en çokta türk markası oluşu daha çok beni cezbediyor. İncinin yazlık ayakkabılarını görmeniz lazım.