Ana Sayfa Alışveriş Yazıları Romwe’ den Alışveriş Yapmak – Romwe Türkiye

Romwe’ den Alışveriş Yapmak – Romwe Türkiye

3
Romwe’ den Alışveriş Yapmak – Romwe Türkiye

Romwe ‘ den Alışveriş Yapmak – Romwe Türkiye

Romwe ’ den nasıl alışveriş yapılır? Romwe ’ den alışveriş yapmak güvenli mi? Romwe ’ de kargo ücreti var mı? Gibi sorulara cevaplar bulabileceğiniz ve Romwe hakkında merak ettiğinizi düşündüğüm bazı konular hakkında bilgiler olan bir blog hazırladım. Umarım beğenirsiniz ve faydalı olur.

Yine shein ’ e benzer şekilde app yani mobile uygulamaları var. Instagram sayflarına  da mutlaka göz atın derim.


Shop ROMWE for the latest in Spring and Summer fashion

Haydi başlayalım ?

Bu markayı shein’ den önce görmüştüm ama bir türlü stalklamaya fırsat olmadı, unuttum falan filan. Bu ara özellikle giyim üzerine alışveriş sitelerine focuslandım fazlasıyla? 

Romwe Türkiye

Malesef şu an da Türkiye mağazaları yok. Lakin ürünlerini sipariş edebilirsiniz tabiki.

Siteyi ziyaret etmeniz için görsele tıklamanız yeterli –>    Shop ROMWE.com & save 15% off your first order with code 15%off.

KARGO

Kargo ücretsiz diye yazan bloglar okuyabilirsiniz. Evet ücretsiz, ücretsiz ama nasıl ücretsiz?

Standart bir kargo ile gelen ürüne kargo ücreti ödememeniz için en az 49 dolar veya üzeri alışveriş olması lazım. Vee ilk siparişlerinizde 5 dolar hediye ediyor. Üyelikten sonra 1 ay içinde gibi bir kısıtlama olabilir, genelde o şekilde oluyor alışveriş sitelerinde. Yani üye olduktan sonra bu hakkınızı hemen kullanın derim, şayet alışveriş yapmayı düşünüyorsanız.

Romwe’ den kargo hakkında detaylar için kendi sitelerindeki detaylara ulaşmak için:  bu linke tıklayabilirsiniz

 

ROMWE KARGO SÜRESİ

  • Romwe’ den ürünü sipariş verdikten sonra 8 saat içinde hazırlanır.
  • Romwe’ de ürün hazırlandıktan sonra işlem süresi 3-7 gün içinde değişebiliyor
  • Romwe’ de işlemi tamamlanan ürünün transport süresi 3-8 gün (uçak ile ya da gemi vs. ile),
  • Son olarak ve Teslimat ?

NOT: Tüm bu sürelere hafta sonları ve resmi tatiller dahil değil

Ve mutlaka adres bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi doğru girin.

 

MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Romwe’ de yine shein gibi en en en bayıldığım sistemi kullanıyorlar, oneline chat. Sabırsız ve hemen herşey olsun diyen biri olarak benim için bu harika bir özellikl.. Mail at cevap bekle bık bık bık gibi şeylerle uğraşmıyorsunuz. Derdinizi yazıyorsunuz pıt diye dönüyorlar. Ayrıca chat sonunda sizin kendisini değerlendirmenizi istiyor. Good veriyorum ben hep good ?

 

ÖDEMELER

Kredi kartıyla yapabilirsiniz.

Kapıda ödeme imkanı yok,  tabi ki yurtdışından yapacağınız hiçbir alışverişte olmadığı gibi aynı şekilde Romwe’de de kapıda ödeme seçeneği yok.

 

GÜMRÜK

Yılda şu kadar alışveriş hakkı var gibi sınırlama yok. 2014 yılında alınan kararla beraber daha önce yılda 5 kere olan ürün getirtme hakkı artık sınırsız olarak uygulanıyor. Siz ticari amaçla almadığınız sürece (aynı üründen 15 -20 tane almak gibi) hiçbir sorun çıkmadan her siparişiniz elinize ulaşır. Siz yine de temkinli olmak için tek seferde 30 euroyu geçmeme çalışın. Bu  bedel 100 usd’ dı daha önce yeni düzenlenemeler ile 30 euro olmuş (hatta 22 euro’ ya çekilecek yazıyor bu yazıda

 

Yani yeni düzenlemelere göre gümrük şartları şu şekilde;
  • Yurtdışından tek seferde getireceğiniz 30 euro ve altındaücrete sahip ürünlerden vergi alınmıyor. Varsa kargo ücreti ve ürün ücretini ödeyerek ürüne doğrudan sahip olabilirsiniz.
  • Ve ürünün ücreti 30 euro ve 1500 euroarasında ise ürünün fiyatına ek olarak vergisini de ödeyerek ürünü gümrükten geçirebilirsiniz.
  • AB ülkelerindengelen kargolar için %18, diğer ülkelerden gelen kargolar için ise %20 oranında vergi uygulanıyor. Bu vergiyi ürün teslimi sırasında ödemeniz mümkün.
  • Vergi fiyatlarına ve gümrükten geçiş limitine kargo ücretleri dahil edilmiyor. Bunlara ek olarak kargonuzun en fazla 30 kgolması gerektiğini belirteyim.

Gümrük vergisi hesaplamak için fotoğrafa tıklayabilirsiniz

 

KARGO TESLİMİ

Kargonuzun takibi için ise Romwe size bir Tracking Number yani Takip Numarası veriyor. Yurtdışından gelen kargolarınızın evinize kadar teslimini ise PTT yapıyor.

Site incelemem aşağıdaki youtube kanalımda var. Fakat kafamda oluşan deli soru şu. Kargo parası ödememek için 49 dolardan fazla ürün alınca bu kezde gümrük bedeli ödemek zorunda kalacağım.

50 usd şu and 43 euro yapıyor. 43 euroluk spariş içinde aşağıdaki yanıtı alıyorum gümrük vergisi hesaplama sitesinden.

“Gümrük vergisine tabi! Siparişiniz için 7,74 Euro’luk gümrük vergisi ödemeniz gerekecektir.”

Bundan sonraki blog tamamen ücretsiz kargo olan sitelerden olsun bakalım o halde ?

Websitesini incelediğim video aşağıda, adım adım sipariş nasıl verilir anlatıyorum.


Shop ROMWE for the latest in Spring and Summer fashion

Görüşmek üzere

 


Shop ROMWE for the latest in Spring and Summer fashion

3 YORUMLAR

  1. Hi!
    Romwe and shein have the same owner. I read it somewhere else and compared the things they sold and the photos ar the same at both websites. So befor buying maybe its best to look who is the cheapest ??