Ana Sayfa Güzellik Daha Beyaz Dişler İçin Neler Yapmalıyız?

Daha Beyaz Dişler İçin Neler Yapmalıyız?

0
Daha Beyaz Dişler İçin Neler Yapmalıyız?

Daha Beyaz Dişler İçin Neler Yapmalıyız?

Bembeyaz dişler, kişilerin daha rahat gülmesini ve yalnızca gülüşleri ile dahi dikkat çekebilmelerini sağlar. Aynı zamanda kişinin kendine verdiği değerin bir kanıtı olup, önemli bir bakımdır. Ancak bilmeniz gereken önemli bir nokta; dişlerin beyazlık oranındaki en önemli etkenlerin başında kemik rengi gelmekte olup, tamamen genetik bir durumdur. Özellikle Akdeniz ülkelerindeki kişilerin ve Zencilerin dişlerinin renginin ne kadar bakımsız olsa da bembeyaz olması dikkat çeker. Tüm bakımını yapmakta ve dişlerine dikkat etmekte olan kişilerin kemik renginden dolayı istediği beyazlığa ulaşamama riski bulunmaktadır. Yine de, tamamen sizin elinizde olan bazı durumlar bulunup, bunlara dikkat ederek ulaşabileceğiniz en beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Daha Beyaz Dişler İçin Neler Yapmalıyız-dudak

Diş Fırçalamak Yeterli Değil

Diş temizliği için yalnızca dişlerini fırçalamanın yeterli olacağını düşünen pek çok kişi bulunsa da bu doğru değildir. Diş fırçaları yalnızca dişlerin yüzeyini temizler. Diş ipi ile ise; dişlerinizin arasını temizlemelisiniz. Diş aralarında kalan yiyecekler, ağızda bakterilerin ve tartarın oluşmasına neden olarak dişlerinizin sarı görünmesine neden olabilir. Ayrıca diş fırçası ve macununun seçimine de özen göstermelisiniz. Mümkün oldukça küçük fırçalar kullanmanızda fayda bulunuyor. Fırça ne kadar küçükse; dişleriniz o kadar ayrıntılı temizlenecektir. Diş macununda ise; fazla köpürmeyen ve içerisinde mümkün oldukça az kimyasal olan macunlar tercih edilmeli.

Elma ve Çilek Tüketin

Elma ve çilek, doğal diş beyazlatıcılar olarak bilinir. Elma, diş aralarını da doğrudan temizlediği için diş sağlığı açısından da son derece önemlidir. Mümkün oldukça sert ve eksi elmaları, kabuğunu soymadan ısırarak tüketin. Çilek ise; dişlerin rengini beyazlatma konusunda yardımcıdır. Tek başına yiyebileceğiniz gibi 2 adet çileği ezip, çay kaşığının ucu kadar karbonatla karıştırarak elde ettiğiniz karışımla dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Diş Beyazlatmak İçin Limon ve Karbonat

Limon ve karbonat, bilinen doğal diş beyazlatıcılar arasında yer almaktadır. 1 çay kaşığı karbonatın üzerine, limon sıkarak macun kıvamında bir karışım elde edip dişlerinize sürün. 2 dakika kadar bekleyip ağzınızı çalkalayın. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; karışımı diş etlerinize değdirmemeniz ve haftada 1 kereden fazla uygulamamanız olacaktır.

trendyolmilla1024x768